Передплата 2024 «Добра кухня»

Гриневич: "Керівники місцевої влади мають повністю забезпечити 4-7 класи підручниками"

  • 09.09.2016, 17:04
  • 1 211

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич закликала керівників місцевої влади повністю забезпечити 4-7 класи шкільними підручниками.

«Далі проблематичним питанням залишаються підручники для 4-7 класів», — сказала міністр під час Години запитань до уряду в парламенті.

Вона нагадала, що минулого року 50% необхідних підручників надрукували за кошти державного бюджету.

«І депутати залучились до цього, віддаючи 80 мільйонів гривень свого фонду заробітної плати. Але зараз другу частину мають надрукувати органи місцевого самоврядування, вони отримали на це часткову субвенцію», — сказала Гриневич. За її словами, деякі області і міста обласного значення не закупили підручники вчасно. «Я закликаю керівників місцевої влади виконати цей обов’язок перед дітьми і докупити ці підручники 4-7 класів», — сказала Гриневич.

Міністр освіти і науки України також заявила про доставку 90% підручників для 8-х класів до областей. «Ще 10 пов’язані зі школами меншин і школами дітей з особливими потребами. Вдалося за рахунок економії коштів, бо ми здешевили підручники, оскільки немає вже відкатів. І за рахунок цього додрукували підручники для дітей шрифтом Брайля, і додруковують хрестоматію для початкових класів з творами сучасних українських дитячих письменників. І це на підтримку оновлених програм початкової школи», — сказала Гриневич.

Минулого року учням четвертих і сьомих класів, які навчалися без підручників, обіцяли книжки для навчання до кінця 2015 року. Тоді в Міносвіти заявляли, що замовили підручників для шкіл на суму 69 мільйонів гривень, і це в шість разів дешевше за ті, які замовляв попередній міністр освіти Дмитро Табачник.

Схожі новини