Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Молдова стурбована підписанням указу невизнаного Придністров'я щодо приєднання до Росії

  • 09.09.2016, 11:42
  • 947

Влада Республіки Молдова вважає «указ» недійсним.

Молдова стурбована підписанням так званим лідером невизнаного Придністров'я указу щодо визнання незалежності Придністров'я з її подальшим приєднанням до Росії. Про це йдеться в оприлюдненій заяві уряду Молдови.

«Влада Республіки Молдова вважає «указ» недійсним, окільки він був підписаний неконституційною владою на основі незаконного референдуму, проведеного на частині території Республіки Молдова. Ми висловлюємо свій жаль і глибоке розчарування тим, що згаданий документ підриває зусилля конституційної влади Молдови та її міжнародних партнерів, залучених до процесу Придністровського врегулювання в рамках переговорів у форматі «5+2» (Молдова, Придністров'я, Україна, ОБСЄ, Росія, ЄС і США)», - йдеться в заяві.​

Нагадаємо, 7 вересня лідер невизнаного Придністров'я Євген Шевчук підписав указ про реалізацію підсумків республіканського референдуму від 17 вересня 2006 року».

В указі наголошується, що «приведення правової системи Придністров'я у відповідність з федеральним законодавством Російської Федерації стає основним напрямком внутрішньої політики Придністровської Молдавської республіки».

Згідно з підсумками проведеного десять років тому референдуму (Молдовою він був визнаний незаконним) 97,2% громадян регіону, які взяли участь у голосуванні, підтримали курс на незалежність Придністровської Молдавської Республіки і подальше вільне приєднання Придністров'я до Російської Федерації.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини