Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шевченко про гру збірної: «Настає момент, коли не вистачає кисню»

  • 06.09.2016, 11:16
  • 1 169

Настанову, яку українські футболісти отримали на гру, вони спробували виконати. З

а підсумком збірна України була ближчою до перемоги.

Таку оцінку першому матчу в рамках відбіркового циклу до Чемпіонату світу 2018 зі збірною Ісландії дав головний тренер збірної України Андрій Шевченко, повідомляє Федерація футболу України.

«У нас залишилися два нападники, які не отримують ігрової практики в своїх клубах. Футболістам, які мало грають, важко входити в гру. Настає момент, коли «не вистачає кисню», — сказав Шевченко, пояснюючи, чому в стартовому складі збірної не було «чистих нападників», а в другому таймі їх таки випустили на поле.

Нагадаємо, замість очікуваного нападника Зозулі на газон вийшов напівзахисник Віктор Коваленко. За словами Шевченка, він постійно пресингував опонентів та виконував великий обсяг роботи. У другому таймі на поле випустили Зозулю, «аби він відчув гру».

Головний тренер також зауважив, що більшість небезпечних моментів українська збірна створювала після флангових атак.

Незважаючи на те, що один з футболістів вперше грав у складі збірної, а другий — в нинішньому сезоні не має достатньо ігрової практики, вони діяли, за оцінками тренера, дуже добре.

«Обсяг роботи, який виконали футболісти, змусив ісландців опуститися назад. Було помітно, що суперник здав. Це робота всієї команди. Але цей суперник може забити гол з будь-якої ситуації, тому ми змушені були зберігати баланс», — розповів Шевченко.

Він відмовився відзначати окремо якогось гравця, оскільки певні моменті, на його думку — це заслуга всіх футболістів.

«Коваленко не зупинявся весь матч. У Зінченко хороше майбутнє, але йому треба ще працювати. Ротань важливий гравець для команди, попри те, що ігрову практику почав отримувати зовсім нещодавно. Сидорчук виклався до останнього. Але було помітно, що у нього закінчуються сили. Теж саме стосується і Шахова —зараз він у гарній формі», — переконаний тренер.

Схожі новини