Передплата 2024 ВЗ

У поїзді американця напоїли і обікрали...

  • 31.08.2016, 19:28
  • 1 774

У халепу в Україні втрапив американський журналіст-фрилансер Ричард Джефрес.

У поїзді американця напоїли і обікрали...
У поїзді американця напоїли і обікрали...

Упродовж останніх кількох років він багато разів бував у нашій державі. Висвітлював події на Майдані в Києві під час Революції гідності та у зоні АТО. Цього разу американець перед початком роботи над новим проектом вирішив кілька днів погостювати у друзів в Рівному.

Ті придбали йому квиток на «сидяче» місце. Їхати кілька годин із Києва до Рівного без належного комфорту іноземцеві не хотілося, тож попрямував у касу за купейним білетом. Ось тоді, напевно, й розпочали свою роботу аферисти. На вокзалі до Ричарда підійшов невідомий і запропонував свою допомогу у купівлі «комфортного» квитка на потяг Київ-Ковель-Варшава. Американець сподівався, що в купе їхатиме сам, тож зможе собі зачинитися зсередини, щоб ніхто не турбував. Однак невдовзі до купе зайшов ще один пасажир, що представився Павлом. Розповів, що у нього в Рівному сім’я, нещодавно народилася дитина, тож їде їх провідати. «За знайомство» запропонував випити кави. Американець, не запідозривши нічого лихого, погодився. Але невдовзі після «частування» він «вирубався», адже в напій підмішали сильне снодійне.

Коли журналіст прокинувся, виявив, що разом із попутником зникли усі його гроші (віз близько 9 тисяч доларів), кредитні картки, документи, фотоапарат «Нікон», ноутбук і флешка! Каже, валюту добре поховав по різних місцях. Аби все вичистити, злодію довелося добряче його поперевертати з боку на бік...

Згодом патрульні знайшли неподалік залізничного вокзалу сумку з-під ноутбука, в якій лежав електронний записник пана Джефреса.

Фото «Рівне вечірнє».

Схожі новини