Передплата 2024 «Добрий господар»

Голодні та недоглянуті: п’ятеро дітей потерпають від нестачі харчів та байдужості батьків на Львівщині

  • 31.08.2016, 19:54
  • 2 542

Чиновники стверджують, що про неблагополучних дітей не знають.

Багатодітна сім’я Королів мешкає у селі Великі Глібовичі, Львівська область. У двокімнатному будинку проживає п’ятеро неповнолітніх дітей та четверо дорослих — батьки малечі, бабуся та дядько.

Сусіди родини кажуть, що у соціальні служби зверталися не раз, але чиновники досі не реагували, а саму сім’ю називають неблагополучною. Кажуть: батьки ніде не працюють, зловживають оковитою, а діти залишаються без належного догляду.

Сусідка Марія Бохонко уточнює: “Мама спить на ліжку, діти — на підлозі”. Натомість мати дітей каже, що за сільськими мірками їхня родина живе непогано і нарікає на сусідів, які лізуть в особисте життя.

“Ми живемо нормально. Якби сусіди не пхалися, все було б добре… Кажуть, що я дітей добиваю. Покажіть, яка дитина має синяк… Особисто я не п’ю. Вчора було свято, 20 грамів випила і все, а чоловік? Чоловік п’є. Я кричу, він мене б’є, виганяє”, — пояснює ситуацію Леся Король, мати багатодітної родини.

Дітям у сім’ї Королів — від трьох до тринадцяти років. Розповідають, що годують їх погано. Інколи харчуються у сусідів або ж збирають ягоди у лісі.

На годиннику вже полудень, а діти ще нічого не їли. Господиня на прохання знімальної групи відкриває майже порожній холодильник. Мати каже, що планувала зварити дітям борщ чи суп.

Як стало відомо, щомісяця батьки отримують майже 8 тисяч гривень допомоги на дітей. Чиновники, у свою чергу, не заперечують, мовляв, про неблагополучну родину дізналися два роки тому. Тоді батьків попередили про відповідальність і були упевнені, що ті виправилися.

“Від Великоглібовицької сільської ради надійшла така інформація, я можу вам показати цей лист, що на території сільської ради немає дітей, які опинились у важких життєвих обставинах. Це цьогорічний лист”, — стверджує керівник служби у справах дітей Перемишлянської районної державної адміністрації Галина Гриньків.

Натомість сусіди кажуть: “Соціальна служба була тут ще 2 роки тому, більше сюди вони не навідувалися, жодного контролю тут не було”.

Нині соціальні працівники попередили батьків, щоб ті поліпшили умови проживання для дітей, інакше позбавлять батьківських прав. За тиждень соцслужби знову приїдуть до родини із новою перевіркою.

Схожі новини