Передплата 2024 ВЗ

У Львові запрацює Школа інноваційного екологічного репортажу

  • 31.08.2016, 16:10
  • 1 849

22-23 вересня 2016 року у Львові запрацює Школа інноваційного екологічного репортажу, яку організовує проект "Дрон-погляд на зони екологічного лиха".

Журналістів, блогерів Львова й області навчатимуть правильно писати репортажі на екологічну тематику. А громадських активістів, які відстежують екологічну проблематику — як правильно спіпрацювати у цій сфері з “акулами пера”. Екологічна тема для Львівщини — не нова, оскільки Львів пережив Грибовицьку трагедію. На часі — питання вивезення сміття зі Львова, рекультивації смітника у Грибовичах, зведення сміттєпереробного заводу.

Тренерами Школи інноваційного екологічного репортажу стануть відомі екологи та журналісти-практики: Дмитро Скрильников, представник громадської організації «Бюро екологічних розслідувань», Юрій Залізняк, доцент кафедри нових медіа ЛНУ імені Івана Франка, Февзі Аметов, представник компанії Drone.ua.

Журналісти, які висвітлюють екологічні проблеми отримають у цій школі навички з використання дронів для збору інформації про екологічні об'єкти. Також “акули пера” оволодіють навичками роботи з такими інструментами, як GPS-координати, програми Glovis (Landsat), GoogleMaps, програми для створення 3D панорам, базових уявлень про фототопографію.

Для журналістів готують не лише теорію, а й практику. В рамках проекту заплановано візит у село Лопушну Суходільської сільради Перемишлянського району. Там експерти зустрінуться з місцевою владою та громадою, щоб зібрати матеріал для написання матеріалу про шляхи вирішення проблеми вивезення сміття і боротьби з несанкціонованими сміттєзвалищами. За інформацією Львівської міської ради, на Львівщині є кількасот стихійних сміттєзвалищ, цілком непридатних для вивезення туди побутових відходів.

Схожі новини