Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові затримано посадовця філії Укрзалізниці, який "нагрівся" на 13 млн грн

  • 31.08.2016, 12:15
  • 1 184

У вівторок, 30 серпня, НАБУ затримало в Львові посадовця, який витратив більше 13 млн грн філії "Центру управління промисловістю", що належить ПАТ "Укрзалізниця".

Про це йдеться на сайті НАБУ, передає Еспресо.

Посадовець з 2014 до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб’єкти господарювання, зареєстровані у Львівській області та м.Львові при здійсненні закупівель деревини (шпал та брусів) за цінами, завищеними більше ніж на 80%, заволодів держкоштами на суму 13,65 мільйонів гривень.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), накладено арешт на гроші у безготівковому вигляді на рахунках підконтрольних підприємств у сумі 21 мільйон гривень з метою відшкодування збитків та забезпечення конфіскації майна.

Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Схожі новини