Передплата 2024 «Добрий господар»

Російські військові готують до 1 вересня провокації на Донбасі

  • 31.08.2016, 11:24
  • 973

Російськими пропагандистами Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ) Південного військового округу підготовлено план системних провокацій на Донбасі під назвою "Перше вересня".

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Еспресо.

Метою цих провокацій є звинуватити сили АТО у порушенні режиму тиші, Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права.

У розвідці зазначили, що такі плани російських військових обумовлені позитивним сприйняттям населенням тимчасово окупованих територій сходу України пропозицій української сторони щодо повного припинення вогню з 1 вересня, у тому числі з метою безпеки початку нового навчального року.

Так, 31 серпня - 1 вересня, за безпосередньої згоди командувача 1 армійського корпусу (Донецьк) Збройних сил Росії, за участі російських телевізійних журналістів та військовослужбовців 9 окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) проводитимуться постановочні зйомки, що передбачають у тому числі імітацію обстрілів навчальних закладів та шкільних автобусів у районі населених пунктів Безіменне і Красноармійське.

Схожі новини