Передплата 2024 «Добрий господар»

Олімпійський чемпіон попросив міністра розібратися з тренером, який "перешкоджав медалям"

  • 29.08.2016, 13:52
  • 1 117

Олімпійський чемпіон з веслування Юрій Чебан попросив міністра спорту України Ігоря Жанова "розібратися" з головним тренером збірної України з веслування на байдарках і каное Олексієм Мотовим.

Про це олімпійський чемпіон розповів в ефірі "Громадського ТБ".

"Я попросив, щоб він розібрався з нашим головним тренером Мотовим, який перешкоджав медалям. Теоретично у нас повинно було бути п'ять медалей. Це дівчатка (четвірка і двійка), я, двійка каное і Паша Алтухов (представник збірної з веслування в каное-одиночці на 1 км). У мене була медаль на межі зриву, бо в потрібний момент не виявилося тренера поруч, коли потрібно було подавати протести. Він поїхав з каналу і мене кинув", — обурився Чебан.

Він також розповів, що Алтухов не знав, що може потрапити по сітці відбору відразу у фінал.

Головний тренер не надав йому ці протоколи, які оновлюються. Їх потрібно щоранку брати і показувати, вираховувати по сітці, куди він може потрапити. Відповідно, він проплив гонку, потрапив до півфіналу. У півфіналі виклався, видихався до фіналу і стояв не за тій доріжці, по якій йому було вигідно, — заявив Чебан.

Крім того, він нагадав історії з жіночою командою.

"Розборки були з грудня місяця минулого року, аж до самого виїзду на Олімпійські ігри. Вони тренувалися по Skype з тренером, постійно були з ним на зв'язку. На зборі перед Олімпіадою були без тренера", — сказав весляр.

За його словами, у відповідь на прохання Жданов сказав, що "будуть вирішувати і розбиратися" з ситуацією.

Схожі новини