Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перша леді чекає від інклюзивних шкіл нових Джобсів, Ейнштейнів і Бетховенів

  • 27.08.2016, 19:11
  • 1 260

Дружина ПрезидентаМарина Порошенко сподівається, що запровадження інклюзивної освіти в Україні відкриє світові нові імена.

Про це вона сказала під час завершення тренінгу з інклюзивної освіти для педагогів початкової школи, повідомляє офіційний сайт глави держави.

«Наші спільні напрацювання стануть дорожньою картою для запровадження інклюзивної освіти в усіх регіонах України. І хто знає, можливо, саме українські школи відкриють світові нових Джобсів, Ейнштейнів чи Бетховенів», - сказала перша леді.

Другий етап тренінгів «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати» протягом трьох днів проходив у Запоріжжі у рамках соціальної програми Марини Порошенко. Тренінг став першим масштабним заходом практичного експериментального проекту «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізький області», який розпочато 15 липня Благодійним фондом Порошенка спільно з Міністерством освіти і науки України.

У теоретико-практичному процесі взяли участь близько 300 освітян із понад 50 шкіл Запорізької області. Навчальний курс спрямований на завучів, вчителів, асистентів педагогів та психологів, які у новому навчальному році відкриють свої двері для дітей з інвалідністю. Серед присутніх практиків-новаторів були представники педагогічних колективів 19 шкіл, які цього року відкрили інклюзивні класи для 32-х особливих першокласників.

Схожі новини