Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Стамбулі відкрили найширший міст у світі

  • 27.08.2016, 09:30
  • 1 331

У Стамбулі відбулася церемонія відкриття третього мосту через Босфор. Цей міст, названий на честь Султана Селіма Явуза, став найширшим у світі.

Про це пише "Reuters".

Загальна вартість проекту становить $3 млрд. Коштуватиме переїзд через Босфор 3 долари для легкових автомобілів та 15 для вантажівок, якщо їхати з Європи в Азію. У зворотньому напрямку проїзд безкоштовний.

Новий міст має довжину основного прольоту 1,4 км і ширину 59 м, висота опор становить 322 м. При цьому загальна протяжність мосту - 2164 метра. На полотні мосту виділено вісім автомобільних смуг, а також дві високошвидкісні залізничні лінії. Також в комплексі з новим мостом була відкрита автострада Північного узбережжя Стамбула.

На церемонії відкриття були присутні політичні лідери Туреччини і закордонні гості, серед яких - прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, президент Македонії Георге Іванова, голова президії Боснії і Герцеговини Бакір Ізетбегович та інші.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган під час відкриття зазначив, що Туреччина втретє з'єднала Європу з Азією. Він додав, що на даний час ведеться підготовка до будівництва мосту через протоку Дарданелли.

"Другій протоці теж потрібно таке намисто, і підготовка до будівництва мосту через Чанаккале вже ведеться", - сказав турецький президент.

Схожі новини