Передплата 2024 «Добрий господар»

Через Грибовицьке сміттєзвалище люди перекрили дорогу на в’їзді до Львова

  • 26.08.2016, 10:59
  • 1 424

Сьогодні, 26 серпня, кілька десятків людей в Малехові перекрили трасу Львів – Жовква на знак протесту проти відновлення роботи Грибовицького сміттєзвалища.

Мешканці навколишніх сіл ходять безперестанку пішохідним переходом, не пропускаючи транспорту.

За словами пікетувальників, у них є інформація, що на Грибовицьке сміттєзвалище відновлюють вивіз сміття, нібито малехівський сільський голова дав на це дозвіл ще на 24 роки. Люди проти цього, вимагають закрити сміттєзвалище і не укріплювати його сміттєвими тюками, а пересипати ґрунтом.

На місце пікету прибув селищний голова Малехова Володимир Сеньковський, який категорично спростував, що сільрада веде домовленості про продовження експлуатації смітєзвалища.

«На сміттєзвалищі справді зараз ведуться роботи. Але це стабілізаційні роботи, оскільки обласна комісія з питань надзвичайних ситуацій дійшла висновку, що можлива ще одна катастрофа, якщо не укріпити територію, яка зараз і так нестабільна після пожежі. Може бути справжнє екологічне лихо, якщо прорве дамбу, адже інфільтрати тоді потраплять у воду, тож існує загроза забруднення стічних вод аж до району Щурата і навколишніх сіл. Я це пояснював людям, але вони не вірять, а політичні сили використовують цю ситуацію для своїх маніпуляцій, на що люди піддаються», — зазначив Володимир Сеньковський.

Селяни запевняють, що перекриватимуть трасу доти, доки не приїде до них Андрій Садовий.

Наразі ситуація спокійна, водії дещо нервують, проте конфліктів немає, вони намагаються об’їжджати перекриту ділянку через навколишні села.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини