Передплата 2024 «Добрий господар»

У Пентагоні стурбовані наближенням військ РФ до України під час перевірки боєготовності

  • 26.08.2016, 08:50
  • 1 084

У Пентагоні заявили, що під прикриттям навчань Росія розгортала озброєння на Донбасі.

У Пентагоні заявили про стурбованість масштабною перевіркою боєздатності військ РФ. Про це заявила представник американського військового відомства Мішель Балданца.

"Ми бачили повідомлення про те, що російські військові почали "раптові" військові навчання. Розраховуємо, що Росія буде дотримуватися усіх відповідних зобов'язань та обіцянок в рамках існуючих угод з контролю над озброєннями та заходів довіри з тим, щоб забезпечити сусідам відповідні гарантії і прозорість у тому, що стосується розміру і характеру діяльності", - йдеться в повідомленні.

За її словами, "раптова перевірка боєготовності часто відбувається перед масштабними військовими навчаннями в Росії, і в зв'язку з запланованими навчаннями "Кавказ 2016"".

Балданца також зазначила, що Пентагон уважно відстежує ситуацію.

"Ми залишаємось глибоко стурбованими посиленням насильства на сході України і близькістю (російських ЗС) до України, зважаючи на пряму участь Росії в конфлікті на Донбасі", - сказала представник Пентагону.

Крім того, вона відзначила, що Пентагону "відомо, що Росія використовувала військові навчання, аби приховати розгортання озброєнь в Україні".

"Ми неодноразово закликали Росію зробити кроки по скороченню напруженості в цьому регіоні, в тому числі через повну і конструктивну залученість в переговори щодо повного виконання мінських домовленостей", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Президент Росії Владімір Путін доручив провести раптову перевірку боєготовностізбройних сил РФ. У зв'язку з цим війська Південного, Західного і Центрального військових округів, а також Північний флот, Повітряно-космічні сили (ВКС) і повітряно-десантні війська з 7-ї години приводяться у бойову готовність.

Джерело: Інтерфакс

Схожі новини