Передплата 2024 «Добрий господар»

Сміттєпереробного заводу не буде?

  • 26.08.2016, 10:00
  • 1 982

Жодна громада Львівської області  не погодилася розмістити на своїх теренах сміттєпереробний завод, про який тривалий час говорять у Львові.

Люди проти, попри те, що міська та обласна влада вели з ними тривалі перемовини. Про це сказав на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

“Це велика проблема! Це клопіт і міста, і області, тож треба активніше координувати роботу, - зауважив Андрій Садовий. - Мінрегіонбуд підтримав проект рекультивації сміттєзвалища у Грибовичах та будівництва сміттєпереробного заводу”.

Як сказав для “ВЗ” директор ЛКП “Спецкомунтранс” Тарас Стефанишин, відмова громад — не привід опускати руки у пошуках нового місця для сміттєпереробного заводу. “Шукаємо нові варіанти в межах Львівщини, - каже він. - Умова — сміттєпереробний завод має постати у 40-кілометровій зоні (максимум 50 км) від Львова. Будувати його далі цієї зони немає сенсу. Наразі не можу сказати, які ще варіанти ділянок маємо, щоб не збурювати громаду”.

Андрій Садовий також розповів про стан справ із вивозенням сміття зі Львова. Запевнив, що п’ять компаній-перевізників забезпечують чистоту в місті. Але в деяких районах Львова, зокрема Личаківському, Сихівському, Шевченківському, контейнери часто переповнені сміттям.

“Щоранку три-п’ять майданчиків є проблемними. Але упродовж дня з них таки вивозять відходи”, - підсумував Андрій Садовий.

Олег СИНЮТКА, голова Львівської ОДА

У питанні пошуку ділянки для сміттєпереробного заводу Львову треба взяти приклад із Дрогобича. Там знайшли можливості та компанію, яка зведе сміттєпереробний завод. Це питання - на фінішній стадії. Коли ухвалять остаточне рішення, тоді можна буде оголосити деталі справи.

Львівська ОДА готова допомогти львівській мерії у пошуку місця для заводу, допомогти в діалозі з громадамичи в інших питаннях, щоб сміття вчасно вивозили зі Львова.

Схожі новини