Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майбутні вбивства маніяк позначав у календарі

  • 25.08.2016, 18:59
  • 1 643

Психічно хворий чоловік вийшов з тюрми за «законом Савченко». І знову наробив страшної біди... 

На Кропивниччині з кінця весни почали зникати діти. Потім упродовж літа було знайдено кілька понівечених тіл. За підозрою у скоєнні жахливих злочинів затримали… 46-річного волинянина. Той вже мав кілька відсидок за різні злочини, у тому числі й за убивство. А нещодавно достроково вийшов з місць позбавлення волі за так званим «законом Савченко».

Жителі села Довгоноси Ковельського району з жахом згадують ті часи, коли їхнім сусідом був Володимир Никитюк. Відзначався особливою жорстокістю — катував тварин, підпалював стодоли… А 2000-го скоїв низку злочинів, зокрема порубав дівчину. Коли чоловіка на 15 років запроторили за ґрати, в селі зітхнули з полегшенням...

Чоловік є психічно неврівноваженим, має другу групу інвалідності. Понад півжиття він провів у місцях позбавлення волі — загальний термін ув’язнення сягнув 25 років! Перший 9-річний строк Володимир отримав ще 1991 року за умисне знищення людського майна. Далі вчинив розбій і вбивство… Поки калатав наступний строк, сестра виїхала з Довгоносів на постійне місце проживання у Францію, а батько помер. Мами на той час уже давно не було. Засуджений відбував свій тюремний термін неподалік Олександрії Кіровоградської області, в Петрівській виправній колонії суворого режиму №49. Не визнавав себе винним в інкримінованих йому злочинах, апелював до Європейського суду з прав людини. Тим часом черговий термін ув’язнення спливав. Володимир Никитюк так і не добув його до кінця і вийшов на волю на рік раніше — за так званим «законом Савченко».

Колишнього ув’язненого прихистили віруючі-п’ятдесятники з Олександрії. Очевидно, вірили у його перевиховання. Та під час затримання відкрилися шокуючі факти. У підозрюваного виявили записи і календар, в якому маніяк помічав дати вчинення вбивств зі своїми поясненнями! Як правило, вони припадали на свята.

22 травня зник 12-річний Ілля — у день «літнього» Миколая-Чудотворця. 7 липня, на Івана Купала, було жорстоко убито 21-річну Дарію — її знайшли на одному з пляжів Олександрії з розтрощеною сокирою головою. Зі сумки жертви зникло 250 гривень. 2 серпня, у день святого Іллі, не стало 13-річного Станіслава. Його тіло зі слідами удушення виявили в річці Інгулець на околицях міста. Наступна жертва мала розпрощатися з життям

17 серпня — день пам’яті святої мучениці Євдокії. Кажуть, маніяк планував убивство молодої дівчини... Напередодні цього злочину його й вирахували.

Володимир Никитюк категорично заперечує свою причетність до цих резонансних злочинів. Проте правоохоронці впевнені, що доведуть його вину. Як доказ, мають записи з камер відеоспостереження, що підтверджують: він біля жертв таки крутився. А ще у телефон Володимира було вставлено сім-картку з телефону однієї із жертв... Досі невідома доля ще однієї 15-річної дівчинки Софійки. Є підозра, що до її зникнення теж може бути причетний цей душогуб.

Волинська область

Схожі новини