Передплата 2024 «Добрий господар»

Нацрада призначила позапланову перевірку ТРК "Шансон"

  • 25.08.2016, 20:15
  • 1 061

Таке рішення прийняли в зв'язку з ознаками використання телерадіоорганізації для закликів до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телерадіокомпанії "Шансон" в зв'язку з ознаками використання телерадіоорганізації для закликів до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди. Про це повідомили у прес-службі Нацради.

Зокрема, за результатами моніторингу ефіру "Радіо Шансон", що виходить на частоті 101,9 МГц у Києві, компанії призначено позапланову перевірку дотримання нею вимог абз. 4 ч. 2 ст. 6 закону "Про телебачення і радіомовлення" (щодо неприпустимості використання телерадіоорганізацій для закликів до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди).

Зазначається, що Нацрада 14 серпня 2016 року в ефірі радіостанції зафіксована трансляція музичного твору Аріни Крамер "Сьогодні все спокійно", в якому містяться наступні рядки: "Солдат своєї країни, ти заслужив нагороду [...] Я так пишаюся тобою, коли мундир ти дістаєш, і в будинок друзі приходять в серпневе свято. Я щаслива, коли гітару в руки ти береш, і ллються пісні російського спецназу..."

В Нацраді відзначили, що це свідчить про популяризацію і пропаганду правоохоронного органу держави-агресора. Крім того, там додали, що на цей факт звернула увагу громадянка Ганна Горська, звернення якої щодо трансляції на "Радіо Шансон" пісні з прославлянням героїзму військових держави-агресора було переслано до Нацради Міністерством інформаційної політики.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Україна» у зв’язку з численними зверненнями громадян щодо трансляції мовником 66 серії серіалу «Не зарікайся». Перевірка пов'язана зі скандалом, який виник навколо серіалу «Не зарікайся». На думку деяких глядачів, в серіалі позитивно зображують проросійських бойовиків, в той час як українських бійців і представників влади в серіалі називають «украми», «купкою фашистів» та «кривавою хунтою».

Пізніше Нацрада після декількох годин розгляду питання і дискусії прийняла рішення оголосити попередження телеканалу "Україна".

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини