Передплата 2024 «Добрий господар»

У Єврокомісії хочуть запровадити нові правила в'їзду до ЄС

  • 25.08.2016, 19:55
  • 1 749

Зокрема, туристів зобов'яжуть завчасно повідомляти про поїздку, а також оплатити 14 євро безпосередньо перед в'їздом на територію Євросоюзу.

У Єврокомісії восени представлять законодавчий проект під назвою "Європейська електронна система авторизації подорожей", який передбачає введення нових правил для громадян третіх країн, які мають право на безвізовий в'їзд до Євросоюзу. Про це повідомляє видання EurAсtiv.

Таким чином Париж і Берлін прагнуть запровадити схему, яка передбачає введення загальноєвропейської системи для міжнародних мандрівників, які бажають в'їхати на територію ЄС.

Зокрема, за новими правилами туристів з третіх країн зобов'яжуть завчасно повідомити про поїздку, а також оплатити 14 євро безпосередньо перед в'їздом на територію ЄС. При цьому повідомити про поїздку можна буде в режимі онлайн.

Крім того, повідомляється, що таке рішення було зумовлене посиленням стурбованості безпеки після терористичних актів в Парижі в листопаді минулого року і вибухів в Брюсселі у березні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Єврокомісія пропонує штрафувати країни ЄС на 250 тис. євро за кожного неприйнятого мігранта.

Джерело: Еспресо.TV

Схожі новини