Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна та Кувейт домовились про співробітництво у військово-технічній сфері

  • 25.08.2016, 20:40
  • 1 457

"Україна і держава Кувейт зацікавлені у подальшому розвитку взаємовигідного співробітництва на рівні Генеральних штабів збройних сил".

Україна та Кувейт домовились про співробітництво у військово-технічній сфері
Україна та Кувейт домовились про співробітництво у військово-технічній сфері

Таке спільне переконання під час робочої зустрічі, яка відбулася в четвер у Києві, висловили начальник Генерального штабу — Головнокомандувач ЗС України генерал армії України Віктор Муженко та начальник Генерального штабу ЗС Держави Кувейт генерал-лейтенант Мухаммед Халід Аль-Хадер.

Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

"Під час зустрічі кувейтська сторона отримала докладну інформацію щодо розвитку ситуації на Сході України, про важкі наслідки конфлікту та перспективи його розв’язання. Українська сторона зробила наголос на недотриманні російсько-терористичними угрупованнями Мінських домовленостей, що призводить до загострення конфлікту, до втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України та мирного населення", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, керівник делегації ЗС Держави Кувейт Мухаммед Халід Аль-Хадер запевнив українську сторону в подальшій політичній підтримці з боку своєї держави незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Також сторони обговорили практичні заходи щодо розвитку двостороннього військового співробітництва. Зокрема, було досягнуто домовленостей щодо поглиблення співпраці в сферах військової освіти та підготовки. Крім того, обидві сторони висловили зацікавленість в обміні досвідом у застосуванні невеликих за чисельністю підрозділів.

Під час зустрічі також йшлося і про військово-технічне співробітництво. В цьому контексті кувейтська сторона висловила готовність до співпраці в галузі модернізації озброєння та військової техніки, яка використовується у збройних силах Держави Кувейт.

Джерело: День

Схожі новини