Передплата 2024 ВЗ

Правозахисник: "Сенцов і Кольченко не скаржаться на умови в російській тюрмі"

  • 25.08.2016, 13:52
  • 975

Координатор українського проекту «Без кордонів» Максим Буткевич заявляє, що ув’язнені в Росії кримчани Олег Сенцов і Олександр Кольченко не скаржаться на умови утримання і просять писати їм листи.

«Буквально кілька днів тому я отримав листа від Саші Кольченка. Він пояснює, що він робить, як йому живеться. Він пише, що фізичного насильства до нього не застосовують, проживання і харчування таке, яке можна очікувати від зони в Росії, в тих умовах, в яких він живе. Він дуже багато читає, він залишився собі вірним в цьому, він мені навів список — близько 15 книг, які він прочитав за останній час. Починаючи від Сервантеса і «Кобзаря» і закінчуючи книгами з соціальної психології з тієї бібліотеки, яка є в зоні, де він перебуває. Звичайно ж, психологічно і фізично це дуже непрості умови», — заявив Буткевич в ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Олег теж, наскільки я знаю, намагається триматися молодцем, і там все добре, але це зона. Причому, нагадаю, це зона суворого режиму. У Саші Кольченка 10 років, у Олега — 20», — додав правозахисник.

Буткевич закликав усіх українців писати кримським в’язням, заявивши, що листи для ув’язнених Сенцова і Кольченка — єдине джерело інформації про те, що відбувається в навколишньому світі.

Схожі новини