Передплата 2024 «Добра кухня»

У Сінгапурі запрацювало перше в світі безпілотне таксі

  • 25.08.2016, 13:42
  • 1 089

У Сінгапурі почало працювати перше в світі таксі на автопілоті.

Про це повідомляє Associated Press.

Сервіс працює на програмному забезпеченні, розробленому компанією nuTonomy. Поки що на автопілоті їздять шість автомобілів, до кінця року їхня кількість збільшиться до десяти.

Крім того, послуга доступна лише в межах бізнес-кварталу one-north площею 6,5 квадратних кілометрів, а сідати і висаджуватися можна тільки в певних місцях, але поїздки на час тестового періоду безкоштовні.

Їздять модифіковані моделі електромобілів Renault Zoe і Mitsubishi i-MiEV, причому за кермом сидить водій, готовий прийняти на себе управління, а ззаду - людина, що спостерігає за електронними системами управління автомобіля.

Кожна машина обладнана шістьма наборами Lidar - системи, яка використовує лазери для радара, а також двома камерами.

У компанії пояснили, що Сінгапур вибрали тому, що у цьомі місті найбільш сприятлива погода і водії, які дотримуються правил дорожнього руху. У nuTonomy сподіваються, що таксі на автопілоті дозволять знизити кількість автомобілів з дев'ятисот тисяч до трьохсот тисяч.

NuTonomy отримала дозвіл від влади Сінгапуру на таксі з автопілотом роком раніше. Компанія обігнала Uber, яка планує запустити аналогічний сервіс в Пітсбурзі протягом декількох тижнів.

Схожі новини