Передплата 2024 «Добра кухня»

У Харкові встановили новий шаховий рекорд України

  • 25.08.2016, 09:31
  • 787

У турнірі також взяли участь дворазовий чемпіон України і діюча чемпіонка Європи.

У Харкові під час турніру, присвяченого Дню Незалежності України, встановлено новий національний рекорд з найбільшої кількості гравців, які одночасно грають в шахи. Про це повідомляється на сайті міськради міста.

«Представники Національного реєстру рекордів зробили підрахунок і зафіксували новий рекорд України - 500 осіб (250 пар), одночасно грають в шахи. Це досягнення значно поліпшило попередній рекорд - 370 чоловік, встановлений 26 червня 2016 року в місті Мукачево Закарпатської області», - йдеться в повідомленні.

У турнірі також взяли участь дворазовий чемпіон України з шахів Антон Коробов і діюча чемпіонка Європи, в минулому - чемпіонка світу з шахів Ганна Ушеніна.

За словами заступника міського голови Харкова Костянтина Лобойченко, новий рекорд був встановлений, щоб «привернути харків'ян до інтелектуального розвитку та проведення часу».

«Зараз багато говорять, що молодь багато часу проводить в соціальних мережах, мало читає і не бажає розвиватися інтелектуально. Тому ми намагаємося розвіяти цей стереотип і показати, що Харків - думаючий і інтелектуальний місто», - сказав Лобойченко.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини