Передплата 2024 «Добра кухня»

Штайнмайєр скликає неформальне засідання ОБСЄ по Україні

  • 24.08.2016, 15:59
  • 1 272

Діючий голова ОБСЄ, очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр скликає представників держав-учасників ОБСЄ на неформальну зустріч у четвер, 1 вересня 2016 року, в Потсдамі, Німеччина, йдеться в повідомленні ОБСЄ.

У заяві зазначається, що тема переговорів буде стосуватися загальних викликів безпеці в регіоні і поглиблення співробітництва між державами-учасниками ОБСЄ. "Особливий акцент буде зроблений на залученні ОБСЄ до врегулювання конфліктів, особливо в Україні", - підкреслюється в повідомленні.

Штайнмайєр у своєму зверненні засудив випадки обстрілів спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Донбасі. Зокрема, він висловив стурбованість нападами на спостерігачів СММ біля Новоолександрівки Луганської області та Лукового Донецької області.

"Всі сторони повинні повністю гарантувати безпеку спостерігачів СММ і забезпечити безперешкодний доступ на всі території країни, в тому числі і в зону конфлікту. Місія повинна бути в змозі виконати свої завдання, передбачені Мінськими угодами", - заявив Штайнмайєр, додавши, що особи, відповідальні за напади, повинні бути притягнуті до відповідальності.

Схожі новини