Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Росії порушили справу проти Полторака, Муженка й інших військових України

  • 24.08.2016, 14:53
  • 1 197

Слідчий комітет Росії заявляє про порушення кримінальної справи проти міністра оборони України Степана Полторака й інших представників українського військового керівництва.

За повідомленням на сайті відомства, справа стосується розслідування «застосування силовими структурами України заборонених засобів і методів ведення війни на південному сході України».

«Слідство отримало достатні дані, що протиправні дії щодо цивільного населення відбувалися за наказом вищого військового керівництва України — міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генерального штабу Міністерства оборони України Віктора Муженка, колишнього командира Сухопутних військ Збройних сил України Анатолія Пушнякова, чинного командира Сухопутних військ Збройних сил України Сергія Попка, командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова», — йдеться в повідомленні СКР.

Російські слідчі заявляють, що українська сторона «неодноразово порушувала» Мінські угоди. «Зокрема, військовослужбовцями Національної гвардії України і Збройних сил України періодично здійснювалися прицільні артилерійські обстріли об’єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями на зазначених територіях, із застосуванням важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості. В результаті артилерійських обстрілів частково і повністю зруйновано понад 183 об’єктів цивільної інфраструктури і життєзабезпечення південного сходу України, загинули 7 цивільних осіб, 74 — заподіяно шкоду здоров’ю різного ступеня тяжкості, в тому числі 7 неповнолітнім», — заявляють у Слідчому комітеті Росії.

Російські слідчі заявляють, що зараз «активно» збирають докази, але не уточнюють, на яких підставах ведуть слідчі дії на території іншої країни.

У Міноборони заяви Слідкому Росії поки що не коментували.

Напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про оголошення підозри 20 російським посадовцям, які, за даними слідства, причетні до скоєння злочинів проти України. У Генпрокуратурі зокрема оприлюднили нібито записи телефонних розмов радника президента Росії Сергія Глазьєва (одного з фігурантів списку ГПУ) і директора Інституту країн СНД Костянтина Затуліна, на яких вони обговорюють сценарії дестабілізації ситуації в Криму та на сході України.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини