Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Двоє львівських радіоведучих провели найдовший у світі безперервний радіомарафон

  • 24.08.2016, 10:59
  • 1 200

Двоє ведучих розташованої у Львові західноукраїнської мережевої радіостанції «FM Галичина» – Валентина Барзолевська та Юла Бєльська – провели 67-годинний радіомарафон у режимі «нон-стоп», присвячений 25-й річниці незалежності України, чим встановили національний і світовий рекорди.

Двоє львівських радіоведучих провели найдовший у світі безперервний радіомарафон
Двоє львівських радіоведучих провели найдовший у світі безперервний радіомарафон

Спершу марафон мав тривати 66 годин, але за кілька годин до встановлення рекорду ведучі вирішили продовжити його ще на годину. Таким чином, офіційно зареєстрований національний рекорд становить 67 годин 1 хвилину 30 секунд і він з'явиться в Книзі рекордів України наступного року. Попередній національний рекорд в цій номінації належав онлайн-радіостанції «Своє радіо Андрія Кузьменка» і становив 58 годин 40 хвилин і 5 секунд.

Марафон розпочався о 6:00 21 серпня і тривав до 1:00 24 серпня. За ним спостерігали експерти Національного реєстру рекордів України, включно з його керівником Ланою Вєтровою, а стан здоров'я ведучих регулярно перевіряли медики, котрі також перебували на території радіостанції. Крім того, впродовж марафону в студії велося постійне відеоспостереження за всім, що відбувається, і для того, аби не було сумнівів у чесності рекорду, ведучим під час ефіру заборонялося виходити за межі зони відеоспостереження.

Упродовж марафону ведучі дотримувалися низки суворих правил. Зокрема, допускалася одна перерва на 5 хвилин впродовж години з правом накопичення, але їх можна накопичити не більше 30 за один раз. Заборонялося також вживати енергетичні напої. Крім того, не допускалося ведення ефіру впродовж якогось часу лише одною ведучою — марафон повинні були вести виключно двоє.

Рекорд встановлено в номінації «найтриваліший радіомарафон двох ведучих у прямому ефірі». Як повідомила ZAXID.NET бренд-менеджер радіостанції Галина Батюсь, вартість реєстрації національного рекорду становить 28 720 грн. В цю вартість входить виготовлення сертифіката, оплата на добирання і перебування експертів та інші послуги Національного реєстру рекордів. Кошти на реєстрацію національного рекорду, за її словами, надали спонсори. Однак, як зазначила представниця радіостанції, на реєстрацію світового рекорду «FM Галичина» поки що коштів немає. Зазначимо, зареєструвати світовий рекорд коштує від $6 тис.

Додамо також, що учасниця марафону Юла Бєльська веде на радіостанції ранкове шоу, а Валентина Барзолевська не працює ведучою на радіостанції, а обіймає посаду програмного директора.

Джерело: Zaxid.net