Передплата 2024 «Добра кухня»

Фільм про Революцію Гідності "Зима у вогні" показали у 190 країнах світу

  • 23.08.2016, 20:40
  • 1 466

11 вересня у Лос-Анджелесі відбудеться церемонія Creative Arts Emmy Awards, "Зима у вогні" номінована.

Документальна стрічка про Революцію Гідності в Україні "Зима у вогні", яка була номінована на Оскар, йде в 190 країнах світу. Про це повідомив режисер фільму Євген Афінеєвський на церемонії вручення спеціальної нагороди Американської телеакадемії The Television Academy Honors українській команді у Києві.

"Фільм іде наразі в 190 країнах світу. І 21 листопада - у день народження Майдану - на "5 каналі" буде українська прем'єра "Зими у вогні". Як нагадування всім, хто сидить у Верховній Раді, про те, що їм потрібно не забувати: народ - він є сила. А вже 11 вересня у Лос-Анджелесі відбудеться церемонія Creative Arts Emmy Awards. Ми номіновані, так що тримайте за нас кулачки", - сказав він.

Режисер також наголосив, що "Зима у вогні" - це живий пам'ятник тим, кого немає, і усім, хто вистояв на Майдані. Це пам'ятник українському народу.

"Вражала єдність Майдану, те, що на Майдані були від малого до старого, всі соціальні верстви, національності, релігійні конфесії. Я вперше бачив, що церкви можуть розкрити двері, прихистити людей і служити госпіталями. Всі разом - народ і Бог - об'єдналися. Майдан переміг за рахунок єдності. І унікальний приклад Майдану треба було донести світу", - зауважив Афінеєвський.

Джерело: 5 канал

Схожі новини