Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уряд затвердив перелік ліків, які закуповуватимуть із міжнародними організаціями

  • 23.08.2016, 19:42
  • 1 207

Проект постанови передбачає затвердження переліку тільки по тих напрямках бюджетного фінансування, по яким вже зібрано потребу.

Кабінет міністрів України затвердив перелік ліків для закупівлі міжнародними організаціями. Відповідне рішення було прийнято під час засідання уряду.

Зазначається, що документом передбачається визначення на законодавчому рівні переліку лікарських засобів і медичних виробів і їх кількість, які будуть закуповуватися на підставі письмових домовленостей (меморандуму, угоди, базової угоди, договору, контракту і т.д.) із закупівлі зі спеціалізованими організаціями.

Також підкреслюється, що проект постанови передбачає затвердження переліку тільки по тих напрямках бюджетного фінансування, по яким вже зібрано потребу.

Крім того, відзначається, що фінансування буде здійснюватися в рамках бюджетної програми "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру" і не вимагає додаткових фінвитрат з держбюджету.

Нагадаємо, 16 червня Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до статті 9 Закону України "Про лікарські засоби" щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів. В свою чергу, Кабінет міністрів підтримав спрощення процедури реєстрації імпортних ліків 8 серпня.

Згідно із законом, спрощеній реєстрації в Україні підлягають лікарські засоби, що зареєстровані для застосування, виробляються, а також використовуються у країнах із строгими регуляторними актами: США, Канаді, Австралії, Японії, Швейцарії та країнах ЄС з централізованою процедурою реєстрації ліків. Скорочено термін ухвалення рішення щодо їх реєстрації чи відмови у реєстрації до 10 робочих днів.

Рада проголосувала за цей законопроект 31 травня.

Джерело: РБК-Україна

Схожі новини