Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Керівник Держгеокадастру попався на хабарі у 3 тис. доларів

  • 23.08.2016, 15:47
  • 1 155

На Тернопільщині до Головного управління Держгеокадастру звернувся громадянин для отримання в оренду земельної ділянки площею 2 га для ведення фермерського господарству.

Керівник кадастрової служби за позитивне вирішення питання зажадав «фінансової допомоги» у сумі 3 тисячі доларів США. Чиновника затримали 22 серпня під час отримання частини хабара. Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Під час отримання другої частини неправомірної вигоди

22 серпня оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Тернопільській області спільно з слідчими військової прокуратури Тернопільського гарнізону затримали чоловіка під час отримання другої частини неправомірної вигоди - 500 доларів США.

За даним фактом військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції,обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Дане правопорушення передбачає від 5-ти до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна. Посадовця затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Схожі новини