Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З вересня оренда квартир подорожчає на півтори тисячі гривень!

  • 25.08.2016, 10:10
  • 3 051

Ріелтори називають причину –­­­ студентський попит на житло дешевого сегменту.

З початку навчального року традиційно дорожчає оренда житла. Експерти у сфері нерухомості кажуть, що на цінову політику впливають студенти, які бронюють житло ще з середини липня. Цього року з осені оренда квартир у Львові подорожчає щонайменше на півтори тисячі гривень. Про це розповіла “ВЗ” ріелтор Олена Міщанчук.

“Подорожчає дешевий сегмент житла, а не дорогий, - каже пані Олена. - Підвищення буде незначним, бо зараз трохи подорожчав долар. На ціну квартир вплине і можлива відміна стипендій. Деякі студенти перейдуть у найдешевші трикімнатні квартири, які коштують до шести тисяч гривень. Молодь збирається по кілька в кімнатах, щоб разом платити дешевше”.

Зараз за двокімнатну квартиру у новобудові треба викласти з гаманця 10-12 тисяч гривень, плюс плату за компослуги. Найдешевша однокімнатна на периферії — від чотирьох тисяч гривень (плюс комунальні), в центрі — від 250 до 400 доларів. “Ціни помешкань залежать від “начинки”, - зауважила Олена Міщанчук. - Хороша квартира на Сихові може коштувати 500 доларів. А такі ж площі у центрі — 250 доларів”.

На осіннє подорожчання (на 10-30%) дешевих квартир вплине інший фактор - молодята, які з різних причин не бажають інвестувати у придбання власного житла. Поміж них є багато таких, які не хочуть прив’язуватися до одного помешкання, постійно шукають нові квартири залежно від рівня доходів. Для такої категорії орендарів придбання меблів — зайві клопоти. Навіть “беушні” меблі спустошать гаманець молодих пар, бо доведеться платити за транспортування. Ріелтори кажуть, що різниця оренди між умебльованою квартирою і неумебльованою - невелика і становить кількасот гривень. На житло зі старими меблями, які дихають на ладан, є попит не лише серед молодят, а й серед студентів.

У вересні очікується подорожчання (щонайменше на 10%) умебльованого житла, що здається в оренду подобово. Це пов’язано із потребами студентів заочної форми навчання.

Схожі новини