Передплата 2024 «Добра кухня»

Адвокат: «Янукович вимагає очної ставки з Порошенком»

  • 17.08.2016, 17:22
  • 968

Екс-президент Віктор Янукович, який утік з України, вимагає очної ставки в режимі відеоконференції з президентом Петром Порошенком та іншими високопосадовцями.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на адвоката Віталія Сердюка.

"Офіційне клопотання до ГПУ було подано у вівторок", - зазначив Сердюк.

Янукович вимагає від Генпрокуратури провести одночасний допит (очну ставку) його та президента Петра Порошенка, екс-прем’єра Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка, секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Крім того, він просить про проведення очної ставки з іншими посадовими особами, прізвища яких адвокати не вказали. Зазначається, що мова йде про осіб, яких прокуратура викликала для дачі свідчень по "справі Майдану".

"Для забезпечення публічності процесу Віктор Янукович наполягає на проведенні допиту в суді відповідно до ч. 1 ст. 225 КПК України", - зазначили адвокати.

"Тільки отримані в суді докази є вирішальними. Якщо ГПУ ініціювала проведення допиту перших посадових осіб держави, то, відповідно, вважаємо за доцільне провести одночасно і одночасний допит, який і є очною ставкою", - додав Сердюк.

На уточнююче питання, чи означає це, що Янукович готовий приїхати в Україну, Сердюк відповів: "Ні, він готовий дати очну ставку в режимі відеоконференції".

Він нагадав, що вже є рішення Святошинського райсуду Києва про проведення очних ставок у розгляді питання щодо "беркутівців".

Схожі новини