Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Хмельниччині посадові особи незаконно вирубали ліс на 2,7 млн гривень

  • 13.08.2016, 09:41
  • 1 405

У службових приміщеннях правоохоронці вилучили документацію, бензопили і клейма, а також кошти в гривні й іноземній валюті.

Прокуратура Хмельницької області розслідує незаконну вирубку лісу на суму 2,7 млн гривень у Хмельницькій області. Про це сказано в повідомленні прокуратури області.

За даними Державної екологічної безпеки та Служби безпеки України, посадові особи лісокомунального сільськогосподарського підприємства «Красилівліс» протягом 2015-2016 років здійснили незаконну вирубку 404 дерев порід дуба, береста, граба, клена, черешні, ясена.

Під час 8 обшуків, проведених у службових приміщеннях підприємства та приміщеннях його працівників, правоохоронці вилучили документацію, бензопили і клейма, а також кошти в гривні й іноземній валюті. Зазначається, що в одного зі співробітників підприємства правоохоронці виявили лісоматеріали з дуба.

Почато кримінальне провадження за незаконну вирубку лісу та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, у Львівській області інженер по лісозаготівлі через службову недбалість допустила незаконну порубку лісу, завдавши державі збитків на суму 1,8 мільйона гривень.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини