Передплата 2024 ВЗ

ОБСЄ: "На Луганщині майже у 5 разів збільшилася кількість обстрілів за тиждень"

  • 12.08.2016, 16:06
  • 1 157

У зоні антитерористичної операції в Луганській області за тиждень майже у 5 разів збільшилася кількість обстрілів.

Про це на брифінгу сказав перший заступник голови моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг.

«В Луганській області набагато більше зафіксовано порушень 979, порівняно з минулим тижнем — 202. Найбільше (обстрілів) біля мосту в Станиці Луганській. Озброєння знаходиться на усій лінії зіткнення незважаючи на те, що сторони кажуть, що відвели оззброєння. В понеділок в Луганську наші спостерігачі побчили дві зенітно-ракетні установки, в середу в Михайлівці в Донецькій області зафіксували 4 зенітно-ракетні установки», — сказав він.

Разом з тим, за його словами, ситуація в Донецькій області залишається незмінною.

«Тільки на цьому тижні спостерігачі нашої місії , котрі знаходятья тут поруч із станцією (Ясинуватської водофільтрувальної — ред.) почули 19 вибухів вчора, біля Авдіївки було чути 25 вибухів, минулого тижня зона навколо Донецького аеропорту, Ясинуватої, Авдіївки складало 40 % усіх порушень, які ми зафіксували в Донецькій області. На схід та північній схід від Маріуполя складає 10 %, на горлівському напрямку — 8 %. Навколо Дебальцевсько-Світлодарської дороги обстріли складають лише 5 частину від усіх на донецькому напрямку», — сказав Хуг.

«Однак мене непокоїть ситуація навколо Дебальцівської-Світлодарської дороги. артилерія працювала тут минулого тижня. 48 % порушень відбувалось на минулому тижні тут», — сказав заступник голови місії ОБСЄ.

Схожі новини