Передплата 2024 ВЗ

‪#‎StopRussianAggression: Українці влаштували акцію протесту в центрі Будапешта

  • 12.08.2016, 11:47
  • 1 135

Українці у Будапешті вийшли на акції протесту Stop Russian Aggression. Її причиною стала чергова провокація Кремля, «спрямована на виправдання окупації Криму та агресії проти України».

Про це повідомляє VIDIA із посиланням наFacebook-сторінку Посольства України в Угорщині.

Учасники акції ставили собі за мету «привернути увагу угорської громадськості до необхідності об’єднання зусиль для протидії російській агресії і російській пропаганді, запобігти новій ескалації насилля в контексті останніх звинувачень російської сторони на адресу України у тероризмі в окупованому Криму, які лунають так само безглуздо та цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі».

В акції взяли участь представники Державного самоврядування українців Угорщини на чолі з Головою самоврядування Юрієм Кравченком, речник української меншини у Державних Зборах Угорщини Ярослава Хортяні, діти з сімей учасників АТО, які перебувають на відпочинку в Угорщині у рамках відповідної програми Уряду Угорщини, Посол та співробітники Посольства України в Угорщині.

До акції також приєдналися учасники благодійного велопробігу «Українці в Європі», в якому беруть участь два учасники АТО, котрі подолали вже близько 10 тис. км. країнами Європи, щоб розповісти європейцям про Україну та про російську агресію проти нашої держави.

Схожі новини