Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Кіровоградщині службовців "Укрпошти" запідозрили у відмиванні 22 млн грн

  • 10.08.2016, 15:59
  • 843

За версією прокуратури, київське підприємство через Укрпошту здійснювало перерахування коштів нібито за надання ІТ-послуг.

У Кіровоградській області правоохоронці виявили факти відмивання коштів державного підприємства "Укрпошта" в розмірі близько 22 млн грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

"Протягом двох місяців київське підприємство за сприяння службовців Кіровоградської дирекції "Укрпошти" здійснювало оформлення поштових грошових переказів на півсотні громадян. А в подальшому воно ж здійснювало перерахування коштів зазначеним особам за нібито надання ІТ-послуг. Суми таких перерахувань досягали 100 тис грн в день. За попередніми розрахунками, загальний розмір виплат становив близько 22 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Посадовців «Укрпошти» впіймали на розкраданні понад 20 млн грн держкоштів

За цим фактом прокуратура відкрила провадження за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем), в рамках якого слідчі перевіряють причетність службовців Кіровоградської дирекції "Укрпошти" до конвертації безготівкових коштів у готівку шляхом оформлення фіктивних грошових переказів на підставних осіб.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини