Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Київщині з весілля до лікарні потрапили 19 людей

  • 09.08.2016, 20:15
  • 1 320

Під час святкування весілля у місті Вишгород Київської області отруїлися 24 особи, з них19 перебувають у лікарні внаслідок спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію.

Про це повідомляє у вівторок Держпродспоживслужби.

"Держпродспоживслужба повідомляє про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед відвідувачів ресторану "Вермонт ПАБ", які знаходилися на святкуванні весілля у м. Вишгород Київської області. Внаслідок спалаху постраждало 24 особи, в тому числі одна дитина до 15 років, 5 осіб у легкому стані відмовились від госпіталізації", - йдеться у повідомленні.

Із загальної кількості осіб, які перебували на весіллі (90), в інфекційному відділенні Димерської районної лікарні в стані середньої тяжкості перебувають 19 дорослих осіб.

За попередніми результатами розслідування встановлено, що виникнення спалаху захворювання пов'язане із вживанням страв ресторану "Вермонт ПАБ".

"З метою встановлення причин та умов, що призвели до виникнення спалаху, та його ліквідації фахівці територіальних органів Держпродспоживслужби взяли участь у проведенні санітарно-епідеміологічного розслідування спалаху. Для лабораторних досліджень відібрано зразки харчових продуктів, води, змиви, проведено обстеження персоналу ресторану. Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають", - додали у Держпродспоживслужбі.

Схожі новини