Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В цьому році у Львові розпочнуть реєстрацію господарських собак

  • 09.08.2016, 16:43
  • 937

Як розповіла керівник ЛКП «Лев» Оксана Кошак, у цьому році у Львові розпочнуть формувати єдину загальну міську базу господарських тварин.

«Скоро ми анонсуємо початок реєстрації господарських тварин. У березні була прийнята ухвала №262, в якій також передбачено реєстрацію господарських тварин. Це буде єдина загальна міська база всіх господарських тварин, які повинні зареєструвати і фізичні власники собак і юридичні особи. Відповідно, ми будемо мати і аналітику і розуміння скільки власницьких тварин є в межах Львова. Звичайно, це не швидкий процес, але ми сподіваємось, що хоча б 50% тварин до кінця року ми повинні ідентифікувати. Буде масова кампанія, в цьому нам допомагатимуть і поліція, і муніципали, які доноситимуть людям, які гуляють з тваринами, інформацію про обов’язковість реєстрації”, - зазначила Оксана Кошак.

«Як показує аналітика, 60% безпритульних — це власницькі тварини, які загубилися, або яких вигнали. Ми ніколи не змінимо ситуацію з безпритульними тваринами, поки не обмежимо відтік власницьких тварин», - зазначив організатор міжнародної бази даних «Animal-id.info» Віктор Копач.

Нагадаємо, 17 березня цього року Львівська міська рада прийняла ухвалу №262 «Про затвердження Правил утримання і поводження з тваринами у м. Львові».

Джерело: прес-служба ЛМ

Схожі новини