Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Не всі діти українських політиків вступили до українських вишів

  • 02.08.2016, 17:55
  • 1 974

У цьому році повинні були закінчити школу і здавати ЗНО Євгенія і Олександра Порошенко, дочки-двійнята президента України, Христина Фіглус, дочка екс-міністра фінансів Наталії Енн Яресько, Христина Гройсман, дочка прем'єр-міністра і Христина Яценюк, старша дочка екс-прем'єра. Діти політиків не значаться в базі ЗНО.

На офіційному сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти, де можна подивитися, хто в який виш України вступив і чи потрапляє він на бюджет, журналісти видання не знайшли дочок Петра Порошенка, які в цьому році закінчили Кловський ліцей іноземних мов №77. Вони разом з молодшим братом Михайлом одночасно з київською школою здобували освіту в британському "Конкорд коледжі" (Concord College) і швидше за все, проведуть ще один навчальний рік в містечку Шрусбері.

Також в системі ЗНО не зареєстрована Христина Гройсман, дочка прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Навесні вона повинна була закінчити Новопечерський школу столиці.

Як повідомляє "Страна", Христини Яценюк, дочки екс-прем'єра, теж немає в базі абітурієнтів. Значить, в цьому році вона не вступила ні в один з українських вишів.

Дочка віце-прем'єра міністра Анастасія Розенко, випускниця гуманітарного ліцею КНУ ім. Т. Шевченка, судячи зі списків, вступила на факультет міжнародної економіки відразу в кілька вишах: КІМВ, КНУ ім. Гетьмана, НАУ, Львівський національний університет ім. Франка, а в Києво-Могилянській академії вона обрала факультет інформатики. Але в жодний з цих вищих навчальних закладів на бюджет Настя не пройшла.

Випускниця столичної Pechersk School International Христина Фіглус (дочка екс-міністра фінансів Наталії Яресько) вже визначилася з вищою освітою. Дівчина навчатиметься в Єльському університеті (Нью-Хейвен, США).

Схожі новини