Передплата 2024 «Добрий господар»

Луценко: «ГПУ відкриває телефонну лінію для повідомлень щодо «ЛНР» і «ДНР»

  • 30.07.2016, 19:09
  • 1 144

У Генеральній прокуратурі України відкривається пряма телефонна лінія для повідомлень про діяльність підтримуваних Росією угруповань «ЛНР» і «ДНР».

Про це 30 липня на брифінгу в Києві повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«У ГПУ відкривається пряма телефонна лінія, а також електронна (скринька — ред.) для повідомлень тих громадян України, які мають прямі дані про організацію сепаратистських «референдумів» та фінансування терористичних організацій «ЛНР», «ДНР» на території України», — заявив генеральний прокурор.

«Кожен, хто особисто бачив або чув не з вуст інших осіб, а сам, особисто, про дії тієї чи іншої особи в організації «референдумів», що посягнули на територіальну цілісність України, хто бачив чи чув, не зі слів інших, про захоплення державних установ та організацію сепаратистських воєнізованих угруповань, прошу повідомити слідчим свої контакти», — додав Луценко.

30 липня під час спроби залишити Україну був затриманий колишній голова фракції Партії регіонів, екс-голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов.

Луценко заявив, що Єфремов підозрюється у вчиненні кількох злочинів, а інкриміновані йому статті не передбачають застави або домашнього арешту як запобіжного заходу.

Схожі новини