Передплата 2024 «Добрий господар»

У Грузії спалили опудало Саакашвілі

  • 30.07.2016, 14:21
  • 1 214

У грузинській столиці Тбілісі перед будівлею офісу колишньої правлячої партії Єдиний національний рух спалили опудало екс-президента країни Міхеїла Саакашвілі.

Як повідомляє телеканал Руставі 2, активісти закликали правлячу партіюГрузинська мрія — Демократична Грузія відновити справедливість.

За інформацією Sputnik Georgia, вони принесли до офісу ЕНД плакати з написами — "У політиці немає місця вбивці", "Геть "Національний рух", а також віники як символ "тюремного скандалу", що вибухнув у Грузії в 2012 році після поширення відеозаписів тортур і сексуального насильства над ув'язненими з застосування віників.

Відзначається, що акцію протесту організувала політична партія Наша Батьківщина, головою якої є Звіад Читишвили.

Нові грузинська влада відразу після перемоги приступили до так званого "відновлення справедливості" в країні і завела кримінальні справи проти низки колишніх високопоставлених осіб країни із команди Саакашвілі, а також щодо самого екс-президента, який обвинувачується на батьківщині по чотирьох кримінальних справах і оголошений у внутрішньодержавний розшук.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі залишив Грузію відразу ж після вступу на посаду нового президента країни, спочатку він відправився в США, де читав лекції в одному з американських університетів, а пізніше переїхав до Києва, де невдовзі обійняв посаду губернатора Одеської області і отримав українське громадянство.

Схожі новини