Передплата 2024 «Добра кухня»

В Чорнобильській зоні поліцейські затримали дві групи копачів бурштину

  • 30.07.2016, 12:27
  • 1 363

Впродовж двох днів співробітники поліції Чорнобильської АЕС спільно з прикордонниками виявили дві групи копачів бурштину.

Про це інформує Департамент комунікації Національної поліції.

Як повідомили у відомстві, чоловіки проникли на територію Зони відчуження і за допомогою спеціального обладнання, яке привезли із собою та намагалися організувати незаконний видобуток бурштину. Зокрема, інспектори прикордонної служби біля відселеного с. Терехи виявили автомобіль «Volkswagen Transporter», в якому перебували шість осіб без документів і відразу повідомили поліцейським відділу зони ЧАЕС. Під час огляду прилеглої території виявлено мотопомпу для відкачування води кустарного виробництва з двигуном, пожежний рукав і пластиковий шланг.

Аналогічний факт задокументували співробітники поліції зони ЧАЕС поблизу с. Кливини. Під час патрулювання правоохоронці виявили чотирьох чоловіків, які проникли в Чорнобильську зону без дозволу відповідних органів. На місці події виявлено обладнання для з'єднання насосних рукавів, 9 пожежних рукавів, мотопомпу для відкачування води з підключеними до неї рукавами довжиною 50-60 метрів і три викопані ями.

За виявленими фактами порушено кримінальні провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Шукачам бурштину загрожує штраф від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Схожі новини