Передплата 2024 ВЗ

Львівщина й Луганщина уклали угоду

  • 30.07.2016, 08:54
  • 951

Дві «полярні» області України – Львівська та Луганська - уклали Угоду про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.

Про це розповів перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В рамках реалізації всеукраїнського проекту «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості» делегація із Луганщини на чолі з головою обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом завітала на Львівщину. Раніше луганчани уже відвідали Полтавську, Вінницьку та Тернопільську області. Під час зустрічі у Львові було підписано Угоду про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою та Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією», - розповів Замлинський.

За його словами, угода передбачає широкий спектр діяльності в усіх галузях господарства, освіті, медицині, культурі, спорті, військовій стратегії і, насамперед, у поширенні успішного досвіду об’єднаних територіальних громад. Тут Львівщина вже має певний досвід: в області створено 16 громад, а більше двадцяти ініціювали процес об’єднання.

Як зазначив Замлинський, угода стала дорожньою картою для областей, за допомогою якої вони разом будуть досягати результатів у розбудові країни.

Першим кроком у реалізації Угоди буде приїзд дітей із Луганщини на відпочинок у Львівську область. Юрій Гарбуз також запропонував у рамках співпраці обмін державними службовцями різних категорій на місячний термін, щоб вони могли відчути філософію управління партнерів.

Гості оглянули ремонт автодороги Львів - Самбір - Ужгород, як приклад комплексного і якісного підходу до розвитку інфраструктури області.

Схожі новини