Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ДРГ: "Розвідка зафіксувала 22 ворожі дрони, під Авдіївкою й Мар’їнкою"

  • 29.07.2016, 17:43
  • 784

За поточний тиждень відмічено 22 випадки застосування терористами безпілотних літальних апаратів.

Про це під час брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Продовжується активне застосування противником усіх видів розвідки з метою уточнення бойових порядків сил АТО на передньому краї, та визначення об’єктів для ураження в тактичній глибині наших військ. Загалом за поточний тиждень відмічено 22 випадки застосування безпілотних літальних апаратів. Крім того, дуже активно застосовуються ворожі диверсійно-розвідувальні групи в районах населених пунктів Авдіївка та Мар’їнка", - сказав Скібіцький.

Також він повідомив, що завдяки діяльності спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Слов'янському та Донецькому напрямках протягом тижня зафіксовано значне зменшення інтенсивності обстрілів російськими окупаційними військами позицій Збройних сил України.

"Загалом за поточний тиждень здійснено 389 обстрілів та штурмових дій. При цьому противник активно застосовував міномети 122 мм та 152-мм артилерійські системи. Вперше найбільша інтенсивність на цьому тижні відмічалася на Маріупольському напрямку. Там зафіксовано 178 випадків", - зауважив він.

За словами Скібіцького, розвідкою України встановлено, що обстріли позицій сил АТО здійснюються керовано.

"Особовому складу забороняється відкривати вогонь під час перебування представниківспеціальної моніторингової місії ОБСЄ у зоні їх відповідальності. Так, головним управлінням розвідки Міністерства оборони України зафіксовано, що протягом тижня у смузі відповідальності третьої окремої бригади першого армійського корпусу в місці дислокації Горлівка, та шостого окремого полку другого армійського корпусу, місто дислокації Стаханов, на час роботи спостерігачів Місії ОБСЄ вводився режим припинення вогню", - додав він.

Схожі новини