Передплата 2024 «Добрий господар»

Онищенко каже, що він в Лондоні і готується до судів

  • 29.07.2016, 17:32
  • 897

Депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко перебуває в Лондоні і готується судитися з українськими правоохоронцями.

Відповідне повідомлення з'явилося в п'ятницю на його сторінці в Facebook.

"По-перше, я офіційно перебуваю в Лондоні. На абсолютно законних підставах і в рамках абсолютно законного вільного переміщення. Саме тут за безпосередньої участі авторитетної міжнародної юридичної кампанії готовий проходити всі належні юридичні процедури в рамках докази власної невинуватості в чому б то не було", — заявив він.

Онищенко уточнив, що вибрав Лондон, оскільки йому "потрібен максимально відкритий процес з публічною оцінкою доказів сторін".

"Це вкрай важливо з урахуванням немислимої пристрасті нинішніх українських правоохоронців до публічної брехні, фальсифікації свідчень і документів. Крім того, британське правосуддя абсолютно не вірить на слово будь-яким офіційним особам, не корумпується в рамках політичної чи економічної доцільності і вкрай скрупульозно підходить до всебічної оцінки доказів сторін", — додав він.

Депутат також заявив, що йому важливо, "що в Британії дуже чутливо ставляться до очевидних політичних передумов і підтекстів у подібній категорії справ". Він запевнив, що має "достатньо доказів наявності у цієї історії істотних політичних факторів негативного характеру".

Онищенко вважає, що висунуті проти нього звинувачення "базуються виключно на чутках, домислах, фальсифікації та обмовках, зроблених під примусом".

Він упевнений, що довести упередженість слідства в Україні неможливо, оскільки "слідство навіть у дрібницях порушує фундаментальні процесуальні принципи".

Також Онищенко закликав глав НАБУ і САП Артема Ситника і Назара Холодницького не висловлювати публічно "образливі брехливі судження", зокрема — про його перебування на території країни-агресора.

За його словами, він був у Росії в рамках "особистої і короткої поїздки". Також він наполягає, що не тікав, а ретельно вибирав юрисдикцію для свого захисту і в результаті зупинився на Британії.

Онищенко додав, що його "юридичні радники в Києві вже зібрали, запротоколювали великий обсяг документально доведених і кричущих процесуальних порушень у десятках випадків" по відношенню до нього та інших фігурантів справи.

Депутат додав, що "в найближчі години" його юридична група направить українському слідству листа із зазначенням його місцеперебування.

УП також зв'язалася з захистом Онищенка, який підтвердив, що депутат дійсно перебуває в Лондоні і готує спільне з юристами заяву.

"Найближчим часом правоохоронні органи України НАБУ, САП, ГПУ буде подано захисниками заяви із зазначенням офіційного адреси місця знаходження Онищенка", — заявили захисники.

Онищенко і його соратники звинувачуються у розкраданні коштів державної компанії "Укргазвидобування" у великих розмірах.

5 липня Рада позбавила Онищенка недоторканності і дозволила його арештувати. За декілька днів до цього він втік з України і наразі переховується.

Джерело: Українська правда

Схожі новини