Передплата 2024 «Добра кухня»

Геращенко: "В полоні у бойовиків 109 осіб, ще 500 - зниклі безвісти"

  • 29.07.2016, 14:09
  • 861

Відповідно до списку СБУ на сьогодні у полоні бойовиків знаходиться 109 українських заручників, але відомо місце знаходження лише десятків з них.

Про це заявила у четвер народний депутат від фракції БПП, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час прес-конференції у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми працюємо у Мінську зі списком Служби безпеки України, в якому сьогодні 109 заручників. І уявіть собі, зі 109 заручників ми знаємо місце знаходження лише кількох десятків. Щодо інших, то ми просто не знаємо, де вони знаходяться. На усі наші запитання інша сторона не відповідає та приховує їх місце знаходження. Ми просто по крупинці виловлюємо інформацію", - заявила представник України у гуманітарній підгрупі у Тристоронній контактній групі.

Геращенко зазначила, що зараз українська сторона на переговорах у Мінську наполягає на темі долучення до звільнення заручників Міжнародного комітету Червоного Хреста, представники якого могли хоча б відвідати місця утримання українських заручників на окупованих територіях.

"Українські тюрми відкриті для представників міжнародних гуманітарних місій. Чи це Червоний Хрест, чи це ООН, чи "Лікарі без кордонів". Будь-ласка, дивіться умови утримання, ми відкриті. Російська Федерація та окуповані території - жодного доступу, жодного дозволу. Навіть немає інформації, де знаходяться люди. Це просто порушення міжнародного гуманітарного права, за яке ті, хто це робить, будуть нести, рано чи пізно, покарання", - наголосила нардеп.

Геращенко також додала, що зниклими без вісті в зоні АТО вважаються 500 українських військових та цивільних.

"Ми на сьогодні маємо близько 500 зниклих безвісти. Це - цивільні і військові", - зазначила вона.

Схожі новини