Передплата 2024 «Добрий господар»

Українського оператора телекомунікацій викрили на співпраці з терористами

  • 29.07.2016, 11:38
  • 1 139

У зловмисників вилучили понад $320 тис., один мільйон гривень та понад п’ять кілограмів золота у злитках.

Співробітники Служби безпеки України викрили у Києві механізм надання керівниками одного з операторів телекомунікацій магістральних каналів зв’язку в користування представникам т.зв. «Министерства связи «ЛНР». Про це інформує прес-центр СБУ.

«Правоохоронці задокументували передачу приватній особі у безоплатне користування сегменту мережі оператора, яка залишилася на тимчасово окупованій терористами території Луганщини. За «збігом обставин» цей чоловік виявився керівником незаконного оператора стільникового зв’язку терористів «Луганські комунікації», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме «Лугаком» використовував волоконно-оптичні лінії зв’язку для власних потреб. Співробітники спецслужби встановили, що управління сегментом мережі у т.зв. «ЛНР» здійснювалося з техмайданчика українського оператора.

Під час обшуків у офісах оператора в Києві та Харкові та за місцем проживання топ-менеджерів правоохоронці виявили оригінали договорів, які підтверджують домовленості керівництва української телекомунікаційної компанії із представниками незаконного оператора стільникового зв’язку «Лугакома». «У них, зокрема, «прописані» зобов’язання із безперебійного функціонування мережевого обладнання та охорони технічних приміщень. У зловмисників також вилучено понад 320 тисяч доларів США, один мільйон гривень та понад п’ять кілограмів золота у злитках», — сказано в тексті.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Джерело: Тиждень.ua