Передплата 2024 ВЗ

Сербія заявила про підтримку територіальної цілісністі України

  • 29.07.2016, 16:11
  • 1 190

Прем`єр-міністр Сербії Александр Вучич зустрівся із віце-прем`єр-міністром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе у Белграді.

Глава уряду заявив про повну підтримку територіальної цілісності України, повідомляє "Урядовий портал".

"Сербія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Наша позиція однозначна. І це рішення залишатиметься незмінним. Питання кордонів — для нас також нелегке та болюче", - наголосив Вучич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе сербського високопосадовця про загострення ситуації на Сході України, викликане посиленням обстрілів з боку так званих "ДНР" і "ЛНР".

"Ми зіштовхуємося з агресією зовнішнього ворога. Щодня ми втрачаємо наших людей, які гинуть від російської зброї. Тому для нас надзвичайно важливою є міжнародна підтримка нашої цілісності, адже свобода та незалежність — одні з найвищих цінностей для українців. І ми щодня демонструємо здатність боротися за них", — зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Іще Прем`єр-міністр Сербії наголосив на важливості підписання угоди про вільну торгівлю з Україною, яка неодмінно зміцнить економічні зв`язки між нашими державами. Обидві країни рухаються у Європу. Відтак є необхідність посилювати культурну та соціальну співпрацю, обмінюватися досвідом та налагоджувати тіснішу взаємодію, зокрема, в туристичній та сільськогосподарській сферах.

Схожі новини