Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У "ДНР" відмовились обмінювати 50 своїх бойовиків на 25 українців

  • 29.07.2016, 09:33
  • 893

Бойовики відмовились від обміну полоненими за формулою 25 на 50.

Окупаційна адміністрація окремих районів Донецької області (ОРДО) відмовилися від пропозиції української сторони передати нещодавно затриманих під Широкиним 8 бойовиків в обмін на звільнення українських бранців.

Про це заявила у четвер представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час прес-конференції у Краматорську, повідомляє Укрінформ.

"Нещодавно під Широкиним наші військові Збройних Сил України затримали 8 членів диверсійної групи, які назвалися "саперами", хоча вони скоріше мінери. І українська сторона заявила, що ми готові до передачі цих осіб задля звільнення тих наших хлопців, хто більше року там сидить, у надважких умовах. Що ви думаєте? Офіційна відмова, ні", - заявила вона.

Народний депутат додала, що з приводу обміну на неї вже виходили навіть матері цих 8 затриманих: "Мені вже телефонують і пишуть мами тих 8 людей. Це правда, кажуть, що Україна готова до такого жесту гуманізму. Це правда кажемо, інша сторона не готова".

В "ДНР" не хочуть отримати 50 своїх бойовиків в обмін на звільнення 25 українців.

"У нас, мені так здається, просто різне ставлення до доль людей. Ми боремося за звільнення цих 25 людей вже півроку, може навіть більше", - заявила Геращенко, коментуючи, чому в "ДНР" відмовляються від вигідного для них обміну за формулою "25 на 50".

Схожі новини