Передплата 2024 «Добрий господар»

Гербст: "Указ Путіна щодо Криму свідчить про скрутний стан в Росії"

  • 28.07.2016, 08:07
  • 629

Російський президент розпорядився приєднати Крим до Південного федерального округу РФ, бо окупація півострова вилилася йому "в копійку".

Так прокоментував Укрінформу останній указ президента РФ щодо Криму колишній посол США в Україні, а зараз директор Євразійського центру ім. Діну Патрісіу "Атлантичної ради" Джон Гербст.

"На моє розуміння, захоплення Криму виявилося дуже дорогим для Путіна. Крім того, ейфорія в Росії, яка супроводжувала анексію півострова, ослабла, як тільки росіяни відчули ціну", - зауважив американський експерт.

Він не знайшов логічного пояснення, що саме російський президент сподівається отримати від підпорядкування півострова Південному федеральному округу Росії.

"Він (Путін — ред.) може спробувати представити це як зміну керівництва з метою поліпшення ситуації в Криму, однак незрозуміло, як він таким чином може добитися змін на краще", - зазначив Гербст.

Відповідаючи на запитання, як у такій ситуації має відреагувати Захід, експерт наголосив, що потрібно просто продовжувати поточну політику по двох ключових напрямах: "По-перше, невизнання суверенітету Росії в Криму й, по-друге, продовженням санкцій".

Схожі новини