Передплата 2024 «Добрий господар»

«Російська» школа стане Школою східних мов

  • 29.07.2016, 08:51
  • 2 033

У колишній СШ №35 вивчатимуть японську й турецьку мови та бойові мистецтва.

Першого вересня у Львові відкриє двері перша в Україні Школа східних мов. Такий “ребрендинг” відбудеться у середній школі № 35, що на вулиці Шухевича, 2. У колишній “російській” школі учні з першого класу вивчатимуть англійську та японську мови, а з п’ятого класу — турецьку. Поступово до цього списку приєднаються також китайська та польська мови. Крім того, з першого класу тут займатимуться бойовими мистецтвами - карате та джіу-джитсу, а з п’ятого - айкідо йосікан.

Вивчення східних мов та бойових мистецтв буде обов’язковим для усіх учнів. За словами директора школи Олександра Козловського, проект зміни типу і назви школи №35 вони підготували спільно із народним депутатом Олегом Березюком (колишнім директором департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. - Авт.). Відповідне схвальне рішення прийняла Львівська міська рада.

Раніше навчання у школі №35 здійснювалося російською мовою, тепер буде українською. Якщо буде потреба та бажання батьків, старшокласникам, які досі навчалися російською, дозволять закінчити школу тією мовою, якою їм буде зручно. Загалом експеримент із навчання за новою програмою триватиме у школі дванадцять років. Усі охочі вчитися у Школі східних мов можуть подати документи на зарахування до 21 серпня.

Схожі новини