Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Левандівці розгромили контейнер з одягом...

  • 28.07.2016, 20:23
  • 3 248

Громадські активісти просять, аби свідки крадіжок телефонували до поліції.

Побачив у “Фейсбуці” фотографію, на якій видно, як дві жінки витягають одяг з благодійних контейнерів громадської організації “Емаус-Оселя” (опікується безпритульними). При цьому одна з них майже повністю залізла у залізний бак... У такий варварський спосіб речі часто забирають цигани. Безкоштовно і у цивілізований спосіб отримати одяг, взуття та книги можна у Винниках за адресою: вул. І. Франка, 69. Усім потребуючим тут допоможуть.

Аби не викидати непотрібні речі, люди несуть їх у такі контейнери. Тож соцмережі миттєво відреагували на фотографію: “Біля нашої церкви Вознесіння, що на Левандівці, така сама ситуація. Вони ще побоїща за лахи влаштовують на подвір’ї церкви... Стара циганка і троє мужиків сплять під пандусом біля ветклініки, гадять на зупинці, чіпляються до людей... Брудні, смердючі, вічно п’яні чи під кайфом... Поліція не реагує. Коли холоднішає — щезають, з теплом знову з’являються. І так протягом кількох років”.

Соціальний працівник ГО “Оселя” Ольга Біянська каже, у Львові є 17 таких контейнерів. Той, що на Левандівці, змушені були забрати, бо особи ромської національності повністю його розгромили. Вони самі туди залазили, змушували робити це дітей. Одяг вони розтягували по території церкви та на зупинці... “Нині цей контейнер потребує ремонту, - каже Оля. - Але потреба у ньому на Левандівці є, він добре наповнювався. Просимо людей телефонувати у поліцію і повідомляти про факти крадіжок. Бо це величезна проблема. Якщо одяг крастимуть, ми не зможемо його давати не лише циганам, а й іншим людям”. Соціальна працівниця зауважила, що отримати одяг особи ромської національності можуть в “Оселі” у середу (з 12. 00 до 14.00).

Схожі новини