Передплата 2024 ВЗ

Міносвіти: "Абітурієнтам не варто погоджуватись на контракт у вишах до 1 серпня"

  • 28.07.2016, 16:11
  • 1 665

Міністерство освіти і науки України не рекомендує абітурієнтам погоджуватися на зарахування на контрактну форму навчання у вищих навчальних закладах раніше ніж 1 серпня, коли закінчиться зарахування на бюджет.

Про це сказала перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун,передає прес-служба відомства.

«Рішення написати заяву на контракт абітурієнту слід приймати лише після того, як буде анульована його рекомендація до зарахування на навчання за державним замовленням», — сказала вона.

За її словами, до МОН надходить багато звернень від абітурієнтів стосовно того, що приймальні комісії вишів пропонують вступникам терміново, не очікуючи результатів конкурсу на держзамовлення, писати заяви на навчання на контракті.

«Немає жодних причин цього робити, конкурс на контракт проводитиметься пізніше, тому кожен встигне подати документи, якщо в абітурієнта взагалі виникне таке бажання», — цитує Інну Совсун прес-служба МОН.

Список рекомендованих на навчання за бюджетні кошти буде доступний для всіх 1 серпня. З 1 по 5 серпня рекомендовані до зарахування повинні будуть принести оригінали своїх документів у виші, де вони отримали місце держзамовлення. Якщо вступник не подасть вчасно оригінали своїх документів, бюджетне місце буде просто анульоване, а не переходитиме тому, хто не пройшов на бюджет раніше.

«Таким чином, після першого числа список зарахованих на бюджет не збільшиться, тому абітурієнти, що не пройшли, можуть не чекаючи вибирати університет для навчання на контракті», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини